Známá spisovatelka se podělí o historky ze života slavných lidí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Do valašskokloboucké knihovny dorazí ve středu 18. března známá novinářka a spisovatelka Marie Formáčková, v rámci besedy se podělí o zajímavé příběhy slavných lidí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Marie Formáčková svědectví ze života slavných už léta zapisuje do životopisných knížek. Beseda začne v 17 hodin.

„Marie Formáčková je autorkou desítek knih, které zachycují životní příběhy známých osobností. K nejoblíbenějším patří ty, které napsala s Helenou Růžičkovou, Zitou Kabátovou, Petrem Novotným, ale také Waldemarem Matuškou, Josefem Dvořákem nebo Václavem Havlem. Na besedě nám povypráví nejen humorné historky ze setkání s těmito a dalšími slavnými, ale i z jejich životních cest,“ pozvala za kolektiv knihovnic Jana Dorňáková. Návštěvníci se v závěru mohou těšit i na autogramiádu spisovatelky.

Marie Formáčková je novinářkou, publicistkou a spisovatelkou. Pracovala 20 let v časopise Vlasta, kde působila i jako šéfredaktorka, později vedla redakce Květů a TV Revue. Ve svých knihách zaznamenala mnohé velké okamžiky v životě českých hvězd – Karla Gotta při cestě do Ameriky a dobytí Carnegie Hall, boj Heleny Růžičkové s rakovinou nebo vzestup a pád Jiřího Pomeje. Zapsala však i řadu vzpomínek na Jiřího Wimmera, Jiřího Dočolomanského či Josefa Hlinomaze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x