Zlíňáci se brzy dočkají nové předprodejny jízdenek na MHD

ZLÍN - Už jen několik měsíců zbývá do otevření nové budovy Předprodeje jízdenek Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice ve zlínském parku Komenského. Server Zlin.c o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Nová předprodejna nabídne zákazníkům i personálu výrazně větší komfort než budova původní. Má dvě patra, z nichž jedno se nachází v podzemí a jsou zde šatny, WC a další zázemí pro personál. „Nadzemní patro je určené výhradně pro koupi jízdenek. Lidé si pro ně začnou chodit do vnitřních prostor a nebudou nákup realizovat venku, jak tomu bylo dosud,“ konstatoval radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava.

Výstavba nové budovy stála 6,5 milionu korun bez DPH.

Na jaře začne také rekonstrukce části trávníku v parku Komenského. Loni jej poškodil přívalový déšť ještě dříve, než stačil trávník zakořenit. „Necháme ho dosít a odstraníme erozní rýhy po tekoucí vodě. Následně bude trávník potřebovat ještě tři měsíce k tomu, aby se dobře uchytil,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má na starosti životní prostředí.

Rekonstrukci trávníku v parku Komenského město nebude platit, uplatnilo totiž reklamaci u firmy, která trávník zakládala.

Park Komenského prošel loni zásadní proměnou. Bylo zde vysázeno 296 nových stromů. Je zde také 3 984 keřů a 11 434 trvalek. V parku jsou nové chodníky, dětské atrakce i hudební altán. Budova bývalé knihovny se proměnila v Zlínský klub 204, který slouží rodičům s dětmi, seniorům a také kulturním organizacím.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x