Obyvatelé Valašských Klobouk získají zdarma kompost

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Obyvatelé Valašských Klobouk si mohou opět zdarma odebrat kompost, který vyprodukovala z bioodpadu valašskokloboucká komunitní kompostárna. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Sandra Novotná Kollerová.

Akci mohou využít i obyvatelé místních částí Lipina, Smolina a Mirošov. Kompost je k dispozici zdarma a v libovolném množství.

„Komunitní kompostárna se začátkem nového vegetačního období nabízí občanům vysoce kvalitní kompostový substrát, který poslouží jako organické hnojivo pro trávníky, květiny, zeleninu nebo ovocné a okrasné dřeviny. Zájemci si mohou po domluvě přesít a naložit množství, jaké budou potřebovat,“ podotkla referentka odboru životního prostředí Leona Vlčková. Vyprodukovaný kompost bude používán také při jarních úpravách veřejné zeleně a výsadby.

Komunitní kompostárna v Brumovské ulici je v provozu ve všední dny, v pondělí a středu od 7 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 7 do 14 hodin. Odběr kompostu by měli lidé předem nahlásit provoznímu mistrovi na Valašskoklobouckých službách. Kontaktní telefony jsou 777 565 191 a 577 320 871.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x