Nízkoprahové zařízení Zastávka změnilo adresu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Zastávka, které provozuje Charita Valašské Meziříčí, se letos opět přestěhovala. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Zařízení nemění své působiště poprvé. Zastávka už sídlila v bývalých prostorách diskotéky Malty nebo v objektu patřící Diakonii Valašské Meziříčí. „Věříme ale, že tentokrát už budeme v novém sídle provozovat naši službu dlouhodobě,“ řekla vedoucí nízkoprahového centra Pavla Číhalová. Dodala, že nová adresa klubu je Na Potůčkách 872, Valašské Meziříčí. Jedná se o malý žlutý dům u hlavní cesty směrem na Rožnov.

Zastávka slouží hlavně dětem a mládeži od 11 do 21 let. Mladí lidé se zde mohou zastavit, využít nabízené volnočasové aktivity (stolní fotbálek, ping-pong, stolní hry), vzdělávací aktivity (doučování, pomoc při vypracování referátů a seminárních prací), ale také popřemýšlet o životě a svěřit se pracovníkům se svými problémy. „Nabízíme také pomoc v jednáních na úřadech nebo zprostředkování kontaktu s odborníkem. To vše poskytujeme zdarma. Zastávka rovněž všem svým klientům zaručuje respekt, důvěru a anonymitu,“ doplnila Číhalová.

Zastávka funguje v pondělí, úterý a ve středu od 14 do 18 hodin, ve čtvrtek a pátek pak od 13 do 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x