Laborantky zdarma provedou minirozbory vody ze studní

ZLÍN - Ke Světovému dni vody se v pondělí 23. března připojí také společnost Moravská vodárenská. Jak sdělila její mluvčí Markéta Bártová, v rámci připraveného Dne otevřených dveří zajistí laborantky zájemcům i bezplatný minirozbor vody z jejich studní.

V rámci Dne otevřených dveří  mohou zájemci vyrazit na prohlídku Úpravny vody Klečůvka nebo do Čistírny odpadních vod ve Zlíně – Malenovicích. „Exkurze povedou zaměstnanci společnosti s dlouhodobými zkušenostmi v oblasti vodního hospodářství, kteří rovněž budou připraveni reagovat na případné dotazy návštěvníků,“ podotkla Bártová.

Na obou místech se budou prohlídky konat každou celou hodinu, a to v době od 12 do 16 hodin. Na obě místa také mohou lidé přinést vzorek vody ze své studny – laborantky budou připravené jim zdarma udělat minirozbor vody. „Voda musí být v čisté plastové láhvi od neslazené minerálky o obsahu 1,5 litru. Na místě zjistíme pouze orientační hodnoty dusičnanů, tvrdosti vody a amoniaku. Na základě orientačního mini rozboru si mohou příchozí objednat akreditovaný rozbor vody se slevou,“ dodala Bártová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x