Radost z Valašska. Velikonoční pohlazení paní Ludmily

To, co připravila Ludmila Kulišťáková se svou dcerou Janou a Jarmilou Bolckovou ve staré škole v Dolní Bečvě, je jedním slovem krása. A dvěma slovy krása velikonoční. Zdejší výstava svou jarní náladou musí potěšit snad i zavilého škarohlída. Optimistům pak dodává chuti k úsměvu a dobré jarní náladě.

„Připravovaly jsme expozici podle mých představ už od poloviny ledna, zabralo to všechen volný čas, ale když vidím, jak se líbí dětem, ale třeba i jejich prababičkám, tak toho nemůžu litovat ani náhodou,“ říká při přehlídce velikonoční krásy paní Ludmila.

V expozici najdete nejrůznější velikonoční dekorace, je tu přehlídka kraslic, neskutečných čtyřicet druhů technik jejich výroby. A vejce nejen slepičí, mimo jiné husí, kachní či dokonce pštrosí, tak jak je při zdobení předvádí paní Božena Pařenicová.

Perníky, zajíčci, beránci, pomlázky, ale kromě unikátních exponátů, všech velmi originálních, také například živá kuřata. „Oživujeme tu ale i zapomenuté velikonoční a jarní zvyky, připomínáme i duchovní rozměr křesťanských svátků, pašijový týden, který nás brzy čeká,“ doplňuje autorka výstavy, která bere za srdce svojí barevností i nápaditostí.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’24373′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1033‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚24373‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x