Za výhrůžky o bombě přijdou zasloužené tresty, tvrdí zlínský primátor Adámek

ZLÍN – Jako špatný a drahý vtip hodnotí primátor Zlína Miroslav Adámek počínání dvou pachatelů, kteří v posledních měsících vyhrožovali na několika místech Zlína uložením bomby. Oba dva dopadla policie a může je potkat až tříleté vězení, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Dvojice bude platit i značné náklady spojené s evakuacemi lidí a prohlídkami budov. „Půjde o zcela zasloužené tresty. Byla to zvrácená zábava. Kvůli jejich rozmarům se hodně lidí včetně dětí vylekalo, hodně lidí muselo s nejvyšším úsilím zasahovat a mrhalo se penězi,“ uvedl Adámek.

Chování pachatelů odsuzuje. „Na druhé straně je nutné poděkovat policistům, strážníkům, záchranářům a hasičům za profesionální přístup a rychlé vyřešení problému,“ doplnil Adámek.

Podle ředitele zlínské městské policie Milana Kladníčka pomohli ke zvládnutí situace i samotní občané a prodejci z evakuovaných obchodů. „Rychle reagovali na naše požadavky a velmi dobře spolupracovali,“ poznamenal Kladníček.

Zlín se nepotýká s evakuacemi kvůli nahlášeným bombám poprvé. Listopadová evakuace stovek školáků a zaměstnanců škol nebo nedávná evakuace Městského divadla Zlín vyšly radnici na statisíce korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x