Zlínský magistrát zveřejnil odměny v městských společnostech

ZLÍN - Vedení Zlína zveřejnilo odměny vyplácené v městských společnostech. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák

Průměrně 12 tisíc korun hrubého měsíčně si vydělá člen statutárního orgánu kapitálové společnosti, kterou stoprocentně vlastní město Zlín. Členové dozorčích rad neberou vyšší odměnu než devět tisíc korun hrubého.

„Z uvedených čísel je patrné, že z těchto pozic neděláme žádné ,trafiky´. Snažíme se chovat v městských společnostech co nejšetrněji, stejně jako na radnici,“ konstatoval náměstek primátora Ondřej Běták.

Město Zlín stoprocentně vlastní celkem sedm společností. Z hlediska fungování a odměn jsou v odlišném režimu než u ostatních městských společností jednatelé a členové dozorčí rady v Technických službách Zlín a Technických službách Zlínsko. Tyto pozice vykonávají zároveň v obou společnostech, ale za jednu odměnu.
Jiná situace je i ve společnosti Lesy města Zlína, kde v rámci úspor vykonává jednatel zároveň i pozici ředitele.

Zlín se připojil k některým městům, jenž zveřejnily průměrné výdělky představitelů jimi zřizovaných společností. Tento krok udělal ve Zlínském kraji třeba Rožnov pod Radhoštěm, kde si jednatelé městských společností přijdou měsíčně na 33 až 39 tisíc korun hrubého.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x