Neděle ryze turistická. Zlínský kraj ožil na mnoho způsobů

Druhá dubnová neděle nabídla ve Zlínském kraji s příchodem opravdového jarního počasí nepřeberné množství turistických možností. Když jaro, pak konec lyžování. Platilo také na chřibském ledovci na Stupavě, tam se dnes sklouzli poslední vytrvalci.

„Samozřejmě nás prodloužený čas těší, ale až si sezónu vyhodnotíme ekonomicky, určitě pocítíme, že nástup do ní byl kolem Vánoc hodně špatný, mrazy přišly až následně a poprvé jsme vítali lyžaře 29. prosince, takže nám vánoční návštěvníci v součtech chybějí, ale stěžovat si rozhodně nebudeme,“ říká provozovatel známého areálu Lubomír Orel.

Zatímco nedaleko hradu Cimburka jsou cítit nové investice každým rokem, na svatém Hostýně to na první pohled znát není. „Přijeli jsme z Ostravy, jdeme sem pěšky z Bystřice, počasí pěkné, túra skvělá, bazilika nádherná, ale vnější prostředí, hlavně stánky, to tedy nic moc, jako by se tu zastavil čas,“ hodnotí dojmy Petr Skalička.

Tradičně velmi slušnou nedělní návštěvu měli ve zlínské zoologické zahradě, na cyklostezce vedoucí k ní se objevily spíše stovky než desítky bruslařů.

Spokojeni mohli být i v Kroměříži, kde zamířili turisté do tamních zahrad. Zatímco v Podzámecké se objevují první květy na stromech, v nádherné Květné zahradě byly k vidění desetitisíce květů jarních cibulovin. „Pokud jsem o Hostýně mluvil trošku hanlivě, v tomto případě klobouk dolů, zahrada je úžasně opravená, to je jedinečné místo,“ pochvaloval si po přejezdu z Hostýna už zmíněný Petr Skalička z Ostravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x