V Březůvkách postaví nový most

BŘEZŮVKY - Havarijní propustek na silnici III/49026 v Březůvkách bude během léta nahrazen novým mostním objektem. Stavba v hodnotě necelých pěti a půl milionu korun využije dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, server Zlin.cz o tom informoval za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Práce budou spočívat v přestavbě havarijního propustku na nový mostní objekt. Stavba začne 1. července a potrvá do 15. září.

„Stávající propustek bude odstraněn a na jeho místě bude postaven nový most o délce přemostění 2,58 metru, jehož nosná konstrukce bude ze železobetonových prefabrikovaných rámů, uložených na základovou železobetonovou desku. Odvodnění vozovky na mostě bude zajištěno příčným a podélným sklonem. Směrové a výškové řešení vozovky zůstane zachováno, vozovka bude napojena na navazující úseky silnice III/49026,“ popsal investiční akci Cekota.

Smluvní cena za zakázku činí 5,375 milionu korun. Stavba má přislíbeno spolufinancování z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Výše dotace může činit 95 procent uznatelných nákladů.

Stavební práce si vyžádají úplnou uzavírku silnice. Veškerá doprava bude vedena po objízdné trase, a to po silnicích III/49019 a III/49023 v obci Březůvky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x