Kontroverzní učitel do ředitelského křesla ZŠ Emila Zátopka neusedne

ZLÍN - Martin Hála, kterého nechvalně proslavilo nafocení erotických aktů v prostorách školy, rezignoval na post ředitele ZŠ Emila Zátopka ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Hála své rozhodnutí písemně oznámil radě města, která jej jako nejvhodnějšího kandidáta na řízení této školy vybrala minulý týden.

Jako důvod své rezignace Martin Hála označil protesty části veřejnosti, která mu vyčítala nafocení aktů jeho manželky před šesti roky v prostorách školy. „Situace, která se nyní odehrává kolem mé osoby a která zasahuje i mou rodinu, je neúnosná a mám obavy, že bych vykonával funkci ředitele pod neustálým tlakem,“ sdělil v rezignačním dopise. Zároveň v něm poděkoval radě města, zaměstnancům ZŠ Emila Zátopka i veřejnosti, která jej podporovala.

Rada města rezignaci Martina Hály přijala. Pro primátora města Miroslava Adámka je však jeho rozhodnutí překvapením. „Zastávám názor, že za svou chybu byl před šesti lety už dostatečně potrestán, protože musel ze školy odejít. Odborná komise jej během výběrového řízení označila za jednoznačně nejvhodnějšího kandidáta a o svých schopnostech přesvědčil i radu. Zasloužil si dostat novou šanci,“ prohlásil Miroslav Adámek.

Rada města nyní rozhodne, jakým způsobem bude vybrán nový ředitel ZŠ Emila Zátopka. Dosavadní ředitel Lubomír Vývoda ze školy odchází po vzájemné dohodě se zřizovatelem, tedy městem Zlínem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x