Vsetínští školáci sbírali hliník, za získané peníze pak koupili hračky pro malé pacienty

VSETÍN - Žáci 2. B. ze vsetínské Základní školy Trávníky se rozhodli obdarovat malé pacienty ze Vsetínské nemocnice stavebnicemi Lega. Na nákup vydělali tím, že sbírali hliník, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Do sběru hliníku se nakonec zapojila nejen celá třída 2. B, ale i další děti ze školy. „Sbírali jsme hliník, ať už se jednalo o víčka od jogurtů, staré příbory či papiňáky. Vše jsme pak odvezli do sběrných surovin a za získané peníze koupili stavebnice,“ řeka učitelka Veronika Kovářová.

Celkem získali školáci na nákup stavebnic částku 3 800 korun. „Je perfektní, že si vzpomněli na své nemocné vrstevníky a kamarády,“ děkoval při převzetí tohoto daru primář dětského oddělení Marián Rubint.

Školy v regionu se snaží Vsetínské nemocnici pomáhat pravidelně. „Letos nám pomáhali žáci s výzdobou pro jednotlivá oddělení, připravovali nejrůznější vystoupení. My jsme se zase snažili připravit akce pro ně. Velkými pomocníky nám v právě skončeném školním roce byly kromě Základní školy Trávníky také Základní škola Sychrov, Luh, Rokytnice a Kateřinice,“ konstatovala Plačková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x