Obnova Gahurovy ulice zasáhne do provozu zlínské MHD

ZLÍN - Menší komplikace v dopravě mohou vznikat od 1. července ve Zlíně na linkách MHD, které jsou vedeny po Gahurově ulici. Silničáři zde budou měnit povrch vozovky, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí DOpravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice nasadí v úseku v maximální možné míře trolejbusy s dieselagregátem a autobusy. K přerušení provozu nebo změnám trasy linek nedojde.

Od středy 1. července začnou práce na obnově povrchu části Gahurovy ulice (silnice III/49016). V první etapě od 1. do 14. července se stavba dotkne úseku mezi třídou Tomáše Bati a Štefánikovou ulicí (tedy u sochy partyzána). Bude zde platit úplná uzavírka, ale s výjimkou pro vozidla městské hromadné dopravy a vozidla integrovaného záchranného systému. Z důvodu objízdné trasy pro ostatní druhy vozidel však mohou v centru Zlína vznikat i na jiných místech dopravní komplikace či kolony automobilů, ve kterých se následně zdrží rovněž vozidla MHD.

„S investorem i zhotovitelem této silniční stavby jsme předem jednali a domlouvali způsob, jak i během intenzivních stavebních prací na obnově povrchu Gahurovy ulice co nejméně narušit pravidelný provoz MHD. Naši dispečeři budou postup prací sledovat a komunikovat průběžně se zhotovitelem stavby, aby práce na silnici co nejméně ovlivňovaly pravidelný provoz MHD,“ řekl ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň.

Průjezd přes opravovaný úsek se dotkne trolejbusových linek 6, 7, 8, 9, 10, 14 a autobusových linek 32 a 33. „Uděláme vše pro to, aby negativní dopady silničních prací na naše cestující byly co nejmenší,“ ujistil hlavní dispečer dopravní společnosti Josef Polách.

Ve druhé polovině července a v první polovině srpna se silničáři se svými stroji přesunou na úsek Gahurovy ulice mezi třídou T. Bati a odbočením do Vodní ulice před nadjezdem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x