Na otrokovickém Štěrkovišti zahájili koupací sezonu

OTROKOVICE - Rekreační oblast Štěrkoviště v Otrokovicích zahájila koupací sezonu. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Návštěvníci se mohou těšit na tobogán i dětské brouzdaliště. Vstupné činí symbolických 20 korun pro dospělé a 10 korun pro děti. Nejmenší návštěvníci do pěti let věku mají vstup zdarma.

„Pro lepší komfort návštěvníků jsme letos zrekonstruovali sociální zařízení u restaurace U Hrocha,“ uvedl Tomáš Morys, jednatel TEHOSu, který je správcem areálu.

Umělá vodní nádrž vznikla těžbou štěrku v 30. a 40. letech minulého století. Hloubka nádrže je 12 metrů. V areálu je umístěna také půjčovna vodních šlapadel a návštěvníci zde najdou možnost sportovního vyžití – volejbal, nohejbal, minigolf. Vodní nádrž v rekreační oblasti Štěrkoviště je významná zejména z toho důvodu, že kvalita a čistota vody v této nádrži celoročně dosahuje nadstandardních parametrů. Voda je sledována hygienickým dozorem a dosud nebyl v této nádrži zaznamenán výskyt nežádoucích sinic nebo nežádoucích řas.

V loňském roce navštívilo Štěrkoviště během července a srpna přibližně 15 tisíc lidí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x