Kroměříž budou znovu dobývat Švédové

KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž si připomene bitvu z roku 1643, po které padlo do rukou Švédů. Serveru Zlin.cz to sdělila Lenka Maňásková z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Památnou událost si Kroměříž připomene programem, který potrvá od pátku 10. do soboty 11. července.

„Na dobytí města švédskými vojsky v třicetileté válce zavzpomíná Kroměříž už popáté. Kromě samotné rekonstrukce bitvy čeká na návštěvníky také prohlídka vojenského ležení, ukázky vývoje vojenství od středověku po současnost nebo tradiční lidový jarmark,“ upřesnila Maňásková.

Program vypukne v pátek ve 21 hodin, kdy se uskuteční průvod. Ten vyrazí z ulice Kojetínská přes náměstí Míru až na Velké náměstí. Průvod bude ve své trase pokračovat v sobotu v 10 hodin dopoledne. To vyrazí z ulice Vejvanovského na Velké náměstí, kde se představí jednotky a nebude chybět ani střelba. Od 13 do 16 hodin se za Pionýrskou loukou v Podzámecké zahradě uskuteční doprovodný program a úderem 16. hodiny zde začne samotná rekonstrukce bitvy.

Vstupné na akci je dobrovolné. Výtěžek bude použit na Den uniformovaných sborů v Kroměříži, který se uskuteční 3. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x