V Újezdě vznikne nový most, který zabrání záplavám

ÚJEZD – Na více než 5,5 milionu korun přijde kompletní přestavba drobného tunelu pod silnicí III/4942 v Újezdě. Vznikne tam nový most, který zabrání záplavám území při silném dešti, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Renata Škrobálková.

Ředitelství silnic Zlínského kraje bude moct stavbu uskutečnit s využitím dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Stavební práce začnou v polovině července a potrvají do poloviny letošního října. Propustek, nebo-li malý tunel o průměru dvou metrů, se nachází v blízkosti újezdského koupaliště. „Stávající propustek má nedostatečnou průtočnou kapacitu a způsobuje při zvýšených srážkách škody při zaplavování okolních nemovitostí,“ uvedla Škrobálková.

Kraj však přestaví propustek pod silnicí na nový mostní objekt a napojí ho na navazující úseky silnice III/4942. „Nový most bude jednopolový, šikmý, o délce přemostění 5,08 metru a kolmé světlosti pět metrů. Konstrukce bude monolitický železobetonový rám,“ řekla Škrobálková.

Odvodnění povrchové vody z mostu vyřeší podélný spád a příčný sklon vozovky. Voda ze silnice bude svedena podél levé římsy, tvořící obrubu, do odvodňovacích žlábků zaústěných do potoka. Stavební práce se uskuteční za nepřerušeného provozu na silnici. „Veškerá doprava povede po provizorní objízdné komunikaci. Provoz bude řídit semafor,“ dodala Škrobálková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x