Lidé budou moct ve Zlíně ochutnat doma upečené chleby

ZLÍN – Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravilo v rámci aktuální výstavy Příběh chleba netradiční zážitek v podobě Pekařské neděle, která se uskuteční 26. července v Baťově institutu ve Zlíně. Nabídne lidem možnost ochutnat doma upečené chleby, řekla serveru Zlin.cz mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

„V rámci výstavy se konalo několik pekařských dílen, v nichž se účastníci seznámili s postupem, jak péct domácí kváskový chléb. Výsledky svého umění nyní budou moct předvést v rámci ochutnávky domácích chlebů, která bude jednou z hlavních částí programu Pekařské neděle,“ řekla kurátorka výstavy Petra Hanáková.

Pokud lidé doma pečou vlastní chleba, mohou ho na ochutnávku přinést. „Je možné přiložit i recept, případně nabídnout kvásek, který zařadíme do burzy chlebových kvásků,“ upřesnila za organizátory Ivona Bořutová.

Celý program začne ve 13.00, ochutnávka bude ve výstavním prostoru muzea v budově 14 továrního areálu. Bohatý program ale bude připravený i mezi továrními budovami 14 a 15. „Návštěvníci se mohou těšit na pečení chlebových placek ve speciální peci, ukázku moderních technologií pečení nebo dožínkové koláče. Nebude chybět ani stánkový prodej nejrůznějších produktů od místních výrobců a producentů,“ doplnila Mitáčková. Připravené budou i tvořivé dílny pro děti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x