„V rámci výstavy se konalo několik pekařských dílen, v nichž se účastníci seznámili s postupem, jak péct domácí kváskový chléb. Výsledky svého umění nyní budou moct předvést v rámci ochutnávky domácích chlebů, která bude jednou z hlavních částí programu Pekařské neděle,“ řekla kurátorka výstavy Petra Hanáková.
Pokud lidé doma pečou vlastní chleba, mohou ho na ochutnávku přinést. „Je možné přiložit i recept, případně nabídnout kvásek, který zařadíme do burzy chlebových kvásků,“ upřesnila za organizátory Ivona Bořutová.
Celý program začne ve 13.00, ochutnávka bude ve výstavním prostoru muzea v budově 14 továrního areálu. Bohatý program ale bude připravený i mezi továrními budovami 14 a 15. „Návštěvníci se mohou těšit na pečení chlebových placek ve speciální peci, ukázku moderních technologií pečení nebo dožínkové koláče. Nebude chybět ani stánkový prodej nejrůznějších produktů od místních výrobců a producentů,“ doplnila Mitáčková. Připravené budou i tvořivé dílny pro děti.