Ve Valašském Meziříčí je nové chráněné bydlení pro muže s mentálním postižením

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Nové chráněné bydlení Johannes začalo fungovat ve Valašském Meziříčí. Našlo v něm domov 12 dospělých mužů s mentálním postižením, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Službu nabízí Diakonie ČCE – středisko ve Valašském Meziříčí. Chráněné bydlení otevřelo před prázdninami. „V závěru června se farář Českobratrské církve Daniel Heller a farář Římskokatolické církve Pavel Stefan modlili za nové obyvatele domu, aby v něm nalezli opravdový klid. Tedy nejen střechu nad hlavou, ale i přijetí a přátelství, po kterém každý člověk touží,“ uvedla Votrubová.

Farář Stefan také posvětil byty klientů, kteří si to přáli. „Lidem se v jejich novém domově líbí a s chutí se podílí na provozu svých domácností,“ doplnila Votrubová.

Byty jsou pronajímané v domě soukromého nájemce. „Věříme, že se nám v budoucnu podaří postavit vlastní dům s bezbariérovým přístupem, kde budeme nabízet chráněné bydlení pro lidi se zdravotním postižením,“ uvedla koordinátorka dobrovolníků Alena Hellerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x