Rožnovská radnice chce více přispívat na kulturu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vedení Rožnova má v úmyslu uvolnit v příštím roce více peněz na kulturu, očekává ale větší aktivitu ze strany pořadatelů kulturních akcí. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

V současné době připravuje rožnovská radnice vyhlášení grantů na rok 2016. Přestože granty města budou vyhlášeny tak jako každoročně až letos na podzim, už nyní se kulturní komise zabývá grantovými schématy a především snahou rozšířit a inovovat kulturní dění ve městě.

„Ze strany radnice je snaha navýšit finanční prostředky v grantech v oblasti kultury. Také bychom pro příští rok a následná léta chtěli vyhlašovat témata, na které se bude část kulturních akcí tematicky vázat. Na druhou stranu ale od pořadatelů kulturních akcí očekáváme aktivní práci na projektech, nové nápady a koncepty v dané oblasti s tím, že primárně bude město podporovat projekty splňující kritérium vyhlášeného tématu a také projekty, které budou podporovat spolupráci více subjektů,“ poznamenal místostarosta Rožnova Jan Kučera.

Myšlenka tematicky zaměřených roků funguje od roku 2004. Město v minulosti vyhlásilo například Rok Moravské babičky, Rok Valašských pohádek, rok na zvaný Ke kořenům nebo Rok lázeňských tradic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x