Vsetín chystá Slivovicový turnaj

VSETÍN -  V sobotu 25. a v neděli 26. července se sejdou na kurtech u Sokolovny a Na Lapači desítky volejbalistů nejrůznější výkonnosti, aby se utkaly v tradičním, letos už 18. ročníku turnaje O valašskou slivovici. O akci informoval server Zlin.cz Jiří Žůrek ze vsetínské radnice.

Záštitu nad turnajem převzali radní Zlínského kraje Taťána Valentová Nersesjan a senátor a vsetínský starosta Jiří Čunek.

Klání jak výkonnostních, tak i čistě amatérských volejbalistů pořádají společně Volejbalový klub MEZ Vsetín a Volejbalový klub Austin Vsetín. Slivovicový turnaj, jak se mu mezi volejbalisty říká, patří mezi největší v republice a i letos pořadatelé počítají s přibližně dvěma stovkami hráčů nejrůznější výkonnostní úrovně.

Prezence probíhá v sobotu 25. července do devíti hodin v areálu u Sokolovny, startovné činí 100 korun na osobu. „Hráči zde nahlásí svou výkonnost, soutěž, kterou hrají. Podle toho jsou rozděleni do košů a pak rozlosováni k vylosovaným kapitánkám do jednotlivých týmů. Tímto systémem je zaručena vyrovnanost všech celků, ve kterých jsou zpravidla dvě dívky a čtyři muži,“ přiblížil Žůrek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x