Anenská pouť v Rožnově bude s procesím i s kejklíři

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Tradiční Svatoanenská pouť se bude konat tuto neděli v Rožnově pod Radhoštěm. Server Zlin.cz o ní informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Na neděli 26. července připadá oslava svátku oblíbené valašské patronky svaté Anny. Pouť je tradičně spojená se mší svatou, krojovaným procesím a lidovou pouťovou slavností.

V půl desáté dopoledne se bude konat mše svatá ve farním kostele Všech svatých v Rožnově pod Radhoštěm a následně od 10.45 se vydá průvod věřících městem do Dřevěného městečka. Před kostelem svaté Anny se pak uskuteční takzvaná svatoanenská litanie se zpívanou modlitbou Anděl Páně.

V areálu Dřevěného městečka je také od devíti hodin připravena lidová slavnost s nabídkou pouťového zboží a atrakcemi.

Během dne vystoupí ve skanzenu Sdružení kejklířů Agripa, v Janíkově stodole loutkové divadlo Milady Kubicové, u rybníčka zahraje ve 13 hodin Dechová hudba Rožnovanka a po ní zazní v kostele vystoupení pěveckého sboru Hafera z Nového Hrozenkova. V programu nebude chybět ani Valašský soubor písní a tanců Ovčák z Hovězí, který se návštěvníkům předvede ve tři hodiny odpoledne v komorním amfiteátru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x