Skatepark v Rožnově byl slavnostně kolaudován

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pátek 24. července byl zahájen letní provoz ve skateparku u rožnovského koupaliště. Město zde potřebnou plochu s překážkami vybudovalo nákladem téměř 400 tisíc korun, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Příznivci jízdy na skateboardu teď mohou využívat soubor pěti streetových překážek.

„Stavba samotného skateparku se uskutečnila už v loňském roce. Letos probíhalo například hlukové měření nezbytné pro posouzení, zda i v plné letní sezóně limity nepřekračují povolené hodnoty hluku. A teď jsme oficiálně zahájili letní sezonu s tím, že investorem nového skateparku je město Rožnov, které potřebné zázemí vybudovalo ze svého rozpočtu částkou téměř 400 tisíc korun. Překážky město získalo zdarma,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje Městského úřadu Rožnov Ivo Marcin.

Provozovatelem skateparku je město, ale v krátké budoucnosti by si dohled nad areálem měli převzít členové rožnovského skateklubu, kteří zde plánují také kurzy pro zájemce o jízdu na skateboardu a překážkách.

„Dodržování pravidel provozu bude kontrolovat Městská policie Rožnov, která také celý prostor monitoruje prostřednictvím kamerového systému. Skatepark bude otevřen stejně jako rožnovské koupaliště. Tedy v letní sezoně denně od 9,00 do 20,00 hodin,“ pozval do nové atrakce města Marcin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x