Úklid v holešovské zámecké zahradě po nedávné bouři ještě neskončil

HOLEŠOV - Přesně před týdnem zasáhla silná bouře Holešovsko a mimo jiné zpustošila zahradu holešovského zámku. Jak serveru Zlin.cz za holešovskou radnici uvedla Jana Rohanová, následky bouře ještě pracovníci stále odstraňují.

Silný vítr, který bouři provázel, polámal větve starších stromů. „Město usilovně pracuje na nápravě. Větve, které zatarasily hlavní pěšiny, už jsou odklizené, a tak je zahrada přístupná a není omezen její běžný provoz. Hned, co zem trochu proschne, uklidí zbytek polámaných větví místní technické služby,“ uvedla za radniční oddělení životního prostředí Pavla Pšejová. Během pár dnů by tedy měly z trávníků nevzhledné haluze zmizet.

I přes několik deštivých dnů ale na Holešovsku nadále platí zákaz čerpání vody z vodních toků. Voda se sice vrátila do koryt, ale lidé vodu ještě čerpat nesmějí. „Jedná se o toky Rusava, Mojena, Přílepský potok, Rymický potok, Tučapský potok, Žabínek, Žopka a Žopský potok. Zákaz platí i pro držitele povolení k odběru vody,“ upřesnila Rohanová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x