Ve Valašském Meziříčí a Poličné ukončili další etapu projektu Čistá řeka Bečva II

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí a Poličné slavnostně ukončili část C projektu Čistá řeka Bečva II. Práce stály ve Valašském Meziříčí a Poličné více než 60,5 milionu korun bez DPH, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

„Je to skvělá zpráva, že další etapa je ukončena. Projekt se tak dostává do své poslední fáze. Věřím, že kolaudace se uskuteční co nejdříve a bez problémů. Jsem hrozně rád, že akce Čistá řeka Bečva spěje do svého finále a výsledný efekt je vidět. Když se bavím třeba s rybáři, sami říkají, že v takovém stavu, v jakém je Bečva v tuto chvíli, nebyla dlouhá desetiletí. Do řeky se podle nich vracejí ryby v takovém množství, jaké tady nikdy nebylo,“ prohlásil valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Projekt Čistá řeka Bečva II souborně řeší výstavbu vodohospodářské infrastruktury pro nakládání s odpadními vodami v povodí Vsetínské a Rožnovské Bečvy. Dotýká se 18 měst a obcí Sdružení obcí Mikroregionu Vsetínsko. Základním ekologickým cílem je zlepšení jakosti vody a tím zlepšení životního prostředí v povodí obou řek. Celkově stavební dělníci v rámci projektu Čistá řeka Bečva II vybudují 177 kilometrů kanalizace a dvě čističky odpadních vod. Náklady ve výši přes 1,2 miliardy korun bez daně pokryjí z devětašedesáti procent evropské dotace, další čtyři procenta zaplatí příspěvek Státního fondu životního prostředí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x