Vsetínská JIP získala nová speciální lůžka

VSETÍN - Moderní, elektricky polohovatelná lůžka Eleganza 1 získala jednotka intenzivní péče (JIP) interního oddělení Vsetínské nemocnice. Serveru Zlin.cz o tom řekla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Lůžka usnadňují náročnou péči o pacienty, kteří jsou zde hospitalizováni s ohroženými, případně selhávajícími životními funkcemi, s akutním krvácením do trávicího traktu, se špatnou funkcí ledvin, s poruchami vědomí, s otravami a v dalších závažných stavech.

Vsetínská nemocnice pokračuje v obměně lůžek.  Po léčebně dlouhodobě nemocných získala nové postele jednotka intenzivní péče interního oddělení a v plánu je i další nákup.

„S pomocí sponzorů jsme zakoupili pět nových lůžek a multifunkčních stolků pro interní JIP a do konce roku obnovíme i poslední zbývající lůžko s potřebným příslušenstvím. Jedná se o celkovou částku ve výši tři sta tisíc korun. V plánu máme také nákup několika nových lůžek pro ortopedické oddělení a gynekologickou část gynekologicko-porodnického oddělení,“ uvedl vedoucí oddělení centrálního nákupu Jan Vojta s tím, že dalším krokem pro zlepšení pohodlí hospitalizovaných pacientů byl nákup nových přikrývek a polštářů pro všechna lůžková oddělení v hodnotě více než tří set tisíc korun.

„Pořízení nových přikrývek a polštářů si pacienti pochvalují. U nových lůžek na jednotce intenzivní péče je to samozřejmě ještě významnější změna, a to jak pro pacienty, tak pro zdravotnický personál. Elektrické ovládání usnadňuje polohování a manipulaci s pacientem upoutaným na lůžku. Nové matrace zvyšují komfort  v lůžku a také snižují riziko vzniku proleženin,“ řekla vrchní sestra interního oddělení Bohdana Kutějová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x