V Kurovickém lomu se uskuteční festival na podporu čolka

KUROVICE - V Kurovickém lomu mezi obcemi Kurovice na Kroměřížsku a Tlumačov na Zlínsku se v sobotu 29. srpna chystá netradiční akce, a to Festival pro čolka. Serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Festival potrvá od 10 do 18 hodin a spojujícím motivem bude obojživelník čolek. Ten na konci léta mění žábry za plíce a vydává se objevovat svět mimo vodu.

„Na návštěvníky čeká divadlo, odborné exkurze, hry pro děti, výstava fotografií žáků včetně vyhlášení výsledků fotosoutěže. Exkurze povedou pracovníci Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Občerstvení zajistí Tréninková kavárna Slunečnice ze Zlína,“ konstatoval Urbanovský.

Vstup do vody v lomu bude v době konání akce zakázán. Parkování přímo u lomu není možné, auta lze odstavit v Tlumačově nebo v Kurovicích, do lomu se pak lidé musejí dostat pěšky.

Nouze nebude ani o hudební vystoupení. Ve 14 hodin vystoupí představitelé akustického punku, fryštácká kapela Nadměrný náklad. V 17 hodin se zase návštěvníci mohou těšit na koncert hudební skupiny KaPPR.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x