Kvůli stavbě rondelu v Holešově musí jít k zemi jeden dům

HOLEŠOV - Stavbě rondelu v holešovské ulici 6. května předchází demolice domu. Ten musí plánované okružní křižovatce ustoupit, serveru Zlin.cz to za holešovskou radnici uvedla Jana Rohanová.

Přeměna křižovatky silnic II/490 a II/438 v ulicích Palackého a 6. května na křižovatku okružní je zatím ve fázi příprav. „Pro tuto stavbu je nyní zpracována dokumentace k územnímu řízení, zajištěna veškerá potřebná stanoviska orgánů státní správy i správců sítí a je zahájeno územní řízení,“ uvedl vedoucí oddělení investic radničního odboru výstavby, rozvoje a životního prostředí Stanislav Julíček.

Stavbě musí ustoupit dům číslo popisné 127. Proto je nyní v plánu vyklízení domu, odpojení všech přípojek technické infrastruktury a poté bude provedena jeho demolice. Nově vzniklá plocha vytvoří místo na navazující chodník a trávník.

„Součástí demolice bude i úprava štítových stěn sousedních domů. Práce na demolici ovšem budou velmi náročné, neboť se bude stavební technika pohybovat v komplikované křižovatce. Prosíme proto občany o trpělivost,“ dodal Julíček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x