Ve Zlíně odstartuje Turné plodnosti

ZLÍN - Zlínské Zlaté jablko se ve čtvrtek 1. října stane první českou zastávkou edukačního projektu Turné plodnosti. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Turné plodnosti pořádá občanské sdružení Bocian. Návštěvníci obchodního centra zde budou mít možnost získat řadu informací o těhotenství, potížích s plodností, onkologických onemocněních i řadu dalších rad a tipů o plánování rodičovství.

V České republice má v současné době každá šestá žena problém otěhotnět. A přestože moderní medicína stále častěji odhalí příčinu potíží, počet párů, kterým se nedaří počít dítě přirozenou cestou, stoupá. A právě na tento neblahý trend hodlá Turné plodnosti upozornit.

„Zájemci se dozvědí, jak plodnost zlepšit a chránit, co ověřit nebo vyšetřovat a podle čeho si vybírat odborníka nebo centrum asistované reprodukce. Odborníci také prozradí, jaké jsou šance a skutečná úspěšnost přípravků, léčby či asistované reprodukce,“ upřesnila Martykánová.

Turné plodnosti začne ve Zlatém jablku 1. října od 14.30 do 17.30 hodin. Zlín se tak stane jednou z pěti zastávek kampaně, která v České republice potrvá do 16. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x