VIDEO: Jožina pokřtil Ivan Mládek. Snad se neutopí, věří

Jednomu Jožinovi je osmatřicet, jinému teprve pár dnů. Legendární megahit Ivana Mládka vyšel poprvé na desce s názvem Nashledanou v roce 1977. Evidentně dobře naladěný kapelník Banjo bandu teď pokřtil nové plavidlo na Baťově kanálu s úsměvem sobě vrozeným a vlastním.

„Věřím, že se neutopí, že vykoná hodně práce a bude mít moře sil, to je jasné,“ hlásil Mládek poté, co pokřtil Jožina II. lahví sektu.

Jde o plavidlo, které bude na Baťově kanálu čistit hladinu, díky speciálním technologiím se dostane i pod ní, vyčistí břehy, může používat bagr a působit také jako vlečné plavidlo, když se porouchá jiné.

„Síla mu určitě nechybí, ale nám také ne, pořád jezdíme za svými posluchači, pořád nás chtějí, to nás moc těší,“ pravil třiasedmdesátiletý mistr oboru, když si dopřával k dobrému guláši nealko pivo.

Na břehu přístaviště ve Veselí nad Moravou nemohl nezaznít v podání Banjo bandu jeho Jožin, stejně tak další písničky, které už těší několik generací. 

Nová loď se jménem Jožin určitě těší i duchovního otce imaginární postavy, ktrerá vystupuje z bažin.

Možná se to tolik neví, ale postavu Ivanu Mládkovi „předhodil“ před bezmála čtyřiceti lety zlínský humorista, karikaturista a muzikant Zdeněk Navrátil zvaný Kňučík.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x