Otrokovice budou mít poprvé Farmářský den

OTROKOVICE - Masné výrobky, zelenina, mléčné produkty, koření, vína nebo třeba česnekový krám. To je přibližný výčet produktů, které budou prodávat jejich výrobci příští sobotu v Otrokovicích, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí tamní radnice Romana Stehlíková.

Akce se uskuteční v sobotu 17. října od 9 do 15 hodin na náměstí 3. května v Otrokovicích Originální výrobky přijedou nabídnout i prodejci z partnerských měst.

„Kromě českých produktů se mohou návštěvníci trhů těšit na typické klobásy z Maďarska, pirohy z Polska a výšivky ze Slovenska,“ prozradila vedoucí školství a kultury Barbora Šopíková, která se podílí na organizaci Farmářského dne v Otrokovicích. „Zkusit můžete zdravé palačinky a připravena je také ochutnávka guláše,“ dodala Šopíková.

Součástí Farmářského dne bude doprovodný program. Publiku se představí honák hus se psem, vystoupí kapela Srdíčko, kde se zapojí i místní hudebník pan Jaroslav Zimák.

„Farmářský den je dlouhodobě připravovanou akcí a v letošním roce proběhne takzvaný nultý ročník. Při přípravách si všechny záležitosti spojené s organizací nejprve osaháme a pokud se trhy osvědčí, v příštím roce se uskuteční první ročník. Pokud si tuto akci lidé oblíbí, budeme s ní pokračovat i v následujících letech,“ přiblížil starosta Otrokovic Jaroslav Budek.

Organizátory Farmářského dne jsou Otrokovická BESEDA ve spolupráci s odborem školství a kultury Městského úřadu Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x