Největší dopis Ježíškovi sklidil velký ohlas, obří tabule zřejmě stačit nebude

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - O nový český rekord se pokoušejí děti ve Slovácké tržnici v Uherském Hradišti. Píší totiž svá přání Ježíškovi na několikametrovou tabuli a už teď je takřka jisté, že obří plocha dětem zřejmě stačit nebude, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Nejčastěji děti touží po stavebnicích, knihách, panenkách a autech. Větší kluci a holky pak preferují chytré telefony a tablety. Děti mohou svá přání psát až do 22. prosince. Několik přání poté bude splněno a děti najdou na Štědrý den své vytoužené dárky pod vánočním stromkem u Slovácké tržnice. Ostatní děti, které se do akce zapojily a na Štědrý den k tržnici dorazí, získají alespoň malou pozornost.

„Děti začaly psát přání na plochu přesahující 15 metrů čtverečních. Už teď ale vidíme, že tento rozměr kvůli velkému zájmu rozhodně nebude stačit, takže postupem času přidáme další plochy, aby děti měly kam svá přání umístit. Zatím tedy není jasné, jak velké přání nakonec vznikne,“ uvedla Magda Pekařová.

Podle Michala Jurečky z Agentury Dobrý den Pelhřimov, která české rekordy registruje, jde o ustavující rekord. „Bude zapsán do databáze českých rekordů, ale ještě nevíme, v jakých rozměrech,“ uvedl Jurečka. Dosavadní nejdelší přání mělo podle jeho slov 53 metrů na délku, plochou však bylo menší než to, které vzniká v Uherském Hradišti.

Děti svá přání včetně adres píší na tabuli nesmazatelnými fixami. Také povrch tabule je mírně zvlněný, aby na něm přání lépe vydržela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x