Vojtěch Johaník: na svahu to bylo těžké představení

Jedna sezóna je v plném proudu. Ta divadelní. Jiná právě končí. Ta běžecká. Zlínský ledovec, tedy originální a hodně náročný běžecký závod si ve štafetě na 4 krát 800 metrů vyzkoušel na zlínském umělém lyžařském svahu i zajímavý tým Městského divadla ve Zlíně.

Pravda, čtveřice Vojtěch Johaník, Tomáš David, Marie Vančurová a Jakub Malovaný zatím dosáhla jen na bronzové příčky, ale přesvědčila třeba o tom, že ke sportu a v tomto případě třeba atletice nemají mladí všestranní umělci vůbec daleko.

Zatímco Johaník, Vančurová a David patří k nové herecké krvi zlínské scény, Malovaný pracuje v Městském divadle jako inspicient. „Bylo to hodně náročné, na jevišti občas taky, ale toto byla naše premiéra,“ vrací se k pořádné zabíračce Johaník.

Vůbec sport nikdy nebyl mezi divadelníky Popelkou. Zlínská veřejnost má v dobré paměti, jak na fotbalovém trávníku válel v bitvách s novináři na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století například bezmála legendární Stanislav Tříska, jemuž tehdy zdatně sekundovali jinoši Randár či Šopík a mnozí další.

Dnes drží sportovní vlajku divadla kromě zmíněných atletů mimo jiné i ředitel Petr Michálek, činorodými sportovci hlavně na fotbalovém poli jsou třeba dramaturg Vladimír Fekar či herec Zdeněk Lambor.

Už chybí jen hokejisté a krasobruslařky. „Máme všestranné talenty, zvláště mezi kolegyněmi bych určitě našel výborné pohybově nadané sportovkyně, jen mít trochu víc času,“ zamýšlí se ředitel Michálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x