Vsetínské základky mají nové multimediální učebny

VSETÍN - Nejmodernější jazykové učebny mají nyní k dispozici žáci a učitelé vsetínských základních škol Trávníky, Ohrada, Luh, Sychrov a Rokytnice. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici oznámila Adéla Kousalová.

Součástí jazykových učeben jsou například audio technika, počítače, širokoúhlé monitory, interaktivní otočné tabule, DVD přehrávače a projektory. Učebny nechalo město Vsetín vybudovat díky projektu Zkvalitnění výuky cizích jazyků ve vsetínských základních školách.

V každé učebně je kompletní nová počítačová technika pro 24 žáků a pedagoga. V rámci prací se musely udělat nové elektrické rozvody, výmalba a také podlaha. Žáci sedí v atypických pohyblivých lavicích, které jim umožňují zasunutí monitoru do stolu, čímž se nabízí využití plnohodnotné pracovní plochy stolu. Na projekt získalo město dotaci z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava.

„Celkové náklady včetně DPH se vyšplhaly na 5,761 milionu korun, z čehož je 85 procent hrazeno v rámci dotace. Zbylou částku zaplatilo město ze svých zdrojů,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Softwarové vybavení umožňuje učiteli sestavovat různé komunikační skupiny, zadávat úlohy, přehrávat záznamy jednotlivých skupin nebo žáků. „Studenti tak mají za pomoci kvalitní techniky předpoklady pro výuku na vysoké úrovni. Dobrá jazyková vybavenost je v současné době už standardem a jsme rádi, že se nám podařilo pro žáky vytvořit ty nejlepší podmínky,“ dodala místostarostka Hlaváčová.

Nové učebny si pochvalují i pedagogové. „Doposud jsme takovou odbornou jazykovou učebnu na škole neměli. Učitelé ji budou moci využívat zejména pro audio – ústní výuku žáků,“ řekla například Silvie Kašparová ze základní školy Ohrada, která vyučuje německý jazyk. Podle ní se díky technice budou moci ve výuce častěji používat moderní digitální technologie, jako je třeba on-line výukový systém blended – learning.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x