VIDEO: Poklona do Jasenné: Dominikovi pomáhá, kdo může

JASENNÁ - Kluziště jako místo dobrých a ještě lepších činů? Až takové budete hledat, vezměte si brusle a zastavte se v Jasenné. Dobrovolným vstupným přispějete na báječnou věc.

Každý, kdo si přijde zabruslit a zaplatí pár korun za projížďku na zdejším hladkém ledě, pomůže dobré věci.

„Rozhodli jsme se, že letošní vstupné společně s dalšími finančními dary poskytneme na placenou rehabilitaci Dominika Kráčaly, kluka, který měl při narození smůlu a dodnes se pere s těžkými následky dětské mozkové obrny,“ vysvětluje autor myšlenky, předseda zdejšího hokejového klubu Petr Kovář.

Video

Dnes patnáctiletý chlapec je upoután na vozík, ale je velikým hokejovým fanouškem.

„Určitě, rád se dívá na hokej, nejen tady na kluzišti, jezdí s námi do Brumova na zápasy naší Hobby ligy, nechybí ve Zlíně na extralize. Teď ho třeba byl navštívit Miroslav Blaťák a Petr Leška, vidím, jak je šťastný,“ říká tatínek Roman Kráčala.

„Rehabilitaci nehradí žádná pojišťovna, moc si proto vážíme pomoci našich spoluobčanů a kamarádů, všechny peníze samozřejmě využijeme právě tímto způsobem, každé byť sebemenší zlepšení Dominikova stavu moc potěší,“ povídá maminka Lenka Kráčalová, která má s manželem další dvě zdravé šikovné dcery.

„Mě to opravdu nadchlo, jak jsou lidé úžasní,“ říká jedna z nich, třináctiletá Ema.

Zatím se do kasičky podařilo za tři dny vybrat přes 18 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x