O značku na přání si jen v Rožnově požádalo už osm majitelů aut

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - O registrační značku na přání je po celé republice obrovský zájem, první možný den si o ni požádalo napříč celým Českem asi 800 majitelů aut. Zájem o tuto novinku evidují také v Rožnově pod Radhoštěm, kde už žádost podalo osm lidí, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

V rámci celé republiky chtějí mít majitelé vozů na své značce nejčastěji křestní jméno, příjmení nebo konkrétní číselnou řadu. V Rožnově je ale trend trochu jiný. „Požadavky v našem městě směřují spíše k netradičním kombinacím než k vlastním jménům či příjmením,“ prohlásil Gross.

Jen během pondělního dopoledne si o značku na přání přišlo v Rožnově požádat osm lidí. „Zájem je o netradiční kombinace, které nemají obecně platný význam, ale z nějakého důvodu jsou blízké žadatelům. Jeden ze žadatelů musel svůj požadavek na znění registrační značky upravit, protože nevyhovovala platným předpisům, ostatním jsme vyhověli bez připomínek,“ popsal vedoucí odboru dopravy rožnovské radnice Petr Opálka.

Poplatek za speciální registrační značku na auto činí 10 tisíc korun. Doba pro vyřízení žádosti je 30 dní. Značka na přání je přenositelná. Majitelům aut tak zůstane i v případě výměny vozu či motocyklu. Naopak není možné znění značky prodat někomu jinému, protože je vázána na konkrétní osobu. Výměna poškozené tabulky za novou vyjde řidiče na 600 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x