Na Kohútce vystavují kresby Ludvíka Kunce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Od 27. prosince 2015 je uvnitř 1. Slovensko-českého informačního centra Kohútka umístěna výstava Ludvíka Kunce s názvem Výstava kreseb zvířat. Server Zlin.cz o ní informovala mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Výstava je tvořena kresbami, akvarelovými kresbami a olejomalbami převážně velkých šelem – medvěda, vlka a rysa. Návštěvníci ji mohou zhlédnout do 15. února 2016.

Výstavu pořádá Okresní výbor Českého svazu ochránců přírody Vsetín, ve spolupráci s jejím autorem a občanským sdružením Javorníky, Lazy pod Makytou. Jedna z návštěvníků výstavy Marcela Němcová řekla: „Výstavu jsem si prohlédla, moc se mi líbila a všem zájemcům o krásné kresby s přírodní tématikou ji doporučuji.“

Ludvík Kunc je malíř, uznávaný zoolog, publicista a ochránce přírody. Narodil se v roce 1934 v Olešné u Rakovníka. Vystudoval obor knižní ilustrace a užitá grafika na Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze.

Jeho umělecký rukopis vychází z dokonalé znalosti chování a anatomie zvířat, která pozoroval v přírodě a sledoval v zajetí. Jeho umělecká díla zdobí také knihy o přírodě, které napsali Štěpán Neuvirth, Jaroslav Monte Kvasnica a Věra Koutecká. Ludvík Kunc žije a tvoří v Ostravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x