Tři králové vyrazili ve Vsetíně do ulic

VSETÍN - V sobotu 8. ledna odstartovala ve Vsetíně a přilehlých obcích tradiční Tříkrálová sbírka, které předcházelo v Kostele Nanebevzetí Panny Marie žehnání koledníkům. Sbírka bude probíhat až do 11. ledna, řekla serveru Zlin.cz Adéla Kousalová ze vsetínské radnice.

Stejně jako v minulých letech navštíví koledníci domácnosti, instituce a osloví i lidi na ulicích s koledou a přáním všeho dobrého. Spoluobčané ve Vsetíně a okolních obcích tak budou mít možnost finančně přispět a tím pomoci lidem v těžkých životních situacích.

Celkem 180 skupinek koledníků ustrojených za tři krále vyrazilo po požehnání faráře P. Františka Krále do vsetínských ulic a přilehlých obcí. Každou skupinku koledníků provází i pověřená osoba starší 15 let, která se na požádání prokáže průkazem s osobními a identifikačními údaji a číslem zapečetěné pokladničky.

„Obracíme se na všechny spoluobčany s prosbou, aby přijali naše koledníky s poselstvím pokoje a radosti a dle svých možností podpořili dobrou věc,“ požádala Věra Dulavová, ředitelka vsetínské Charity, která je pořadatelem sbírky.

Výtěžek Tříkrálové sbírky je určen na pomoc lidem v nouzi, handicapovaným občanům, matkám s dětmi v tísni, rodinám, seniorům, a to především v regionu, kde se sbírka koná. Část finančních prostředků je určena na humanitární pomoc u nás i v zahraničí, zejména při živelných pohromách a nenadálých situacích.

Pro malé koledníky připravila vsetínská Charita na neděli 10. ledna odměnu za jejich koledování pro dobrou věc. V kině Vatra tak bude pro děti připraveno promítání animované komedie.

Tříkrálová sbírka má dlouholetou tradici a patří mezi lidmi k velmi uznávaným a podporovaným. Svědčí o tom i výtěžky, kdy se například loňském roce podařilo díky štědrým dárcům a obětavým koledníkům ze Vsetína a okolních obcí shromáždit částku 864 701 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x