V Malenovicích mají nové náměstí i ulice

ZLÍN - Rekonstrukce silnice na ulici J. Staši, navazující etapa rekonstrukce ulice Tyršova a úprava prostoru před bývalým kinem Květen - v Malenovicích jsou dokončeny další významné projekty. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Původní kostková ulice J. Staši sloužila veřejnosti už od příjezdu prezidenta Tomáše G. Masaryka do Malenovic v roce 1919. Nyní má nový povrch a také kruhový objezd, který usnadňuje odbočení na ulice Masarykova a Švermovu, po které se jezdí k malenovickému hradu.

„Opraveny jsou také chodníky a vjezdy, vznikla nová parkovací místa. Je zde také nová kanalizace a zpomalovače rychlosti, zčásti nově bylo vybudováno zatrubnění potoka Baláš,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld. Celkové náklady dosáhly výše 49,5 milionu korun, Zlínský kraj přispěl dotací ve výši 4,5 milionu korun.

Díky rekonstrukci prostoru před bývalým kinem Květen získaly staré Malenovice místo, které lze využívat pro veřejné a společenské akce. Došlo zde po mnoha desítkách let k oddělení komunikací pro chodce a pro motorová vozidla, k vybudování nových parkovacích míst, opraveny byly vozovky, chodníky a zpevněné plochy kolem pošty a zdravotnického zařízení. „Nové je také veřejné osvětlení, je zde nová fontána, pítko a lavičky, prostoru prospěly také terénní a sadové úpravy,“ doplnil Bedřich Landsfeld. Celkem vše stálo více než 25 milionů korun.

Modernizace Malenovic bude pokračovat i v letošním roce. Půjde především o další rekonstrukci Tyršovy ulice nebo další etapu regenerace sídliště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x