Vsetínští prvňáci se pasovali na rytíře Řádu čtenářského

VSETÍN – Masarykova veřejná knihovna Vsetín pasovala celkem 295 prvňáčků z 15 tříd na rytíře a rytířky Řádu čtenářského. Akci pořádala už po jedenácté, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Adéla Kousalová.

Děti se ocitly v říši fantazie a pohádek v týdnu. „Slavnostní dopoledne jim bylo odměnou za to, že se během prvního školního roku naučily číst. K tomuto úspěchu jim přišla pogratulovat i vsetínská místostarostka Simona Hlaváčová,“ uvedla Kousalová.

V rámci slavnostního pasování na rytíře a rytířky děti dostaly od vsetínských knihovnic průkaz čtenáře s roční registrací zdarma, pasovací glejt a sladkosti. „Měly zaúkol přečíst z písmenek slovo a dokázat, že už číst opravdu umí a že do knihovny právem patří,“ dodala Kousalová.

Masarykova veřejná knihovna dlouhodobě usiluje o to, aby děti více četly. Proto kromě pestré nabídky knih jsou pro ně připravené i společenské hry a další zajímavý program. Jen v loňském roce uspořádala speciálně pro děti a mládež více než 400 akcí. „Mezi nejúspěšnější patří prázdninové aktivity, které chystáme i letos. Těšit se lze na tvořivé workshopy, komiksové dílny, odpoledne, ale i noc se společenskými hrami Jsi na tahu, veřejná prázdninová čtení pro děti v půjčovnách a samozřejmě na oblíbenou Noc s Andersenem,“ připomněla ředitelka Helena Gajdušková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x