V kraji se změnily jízdní řády, změny se týkají hlavně Velkého pátku

ZLÍNSKÝ KRAJ – S platností od 28. února 2016 došlo v celé České republice, a tedy i ve Zlínském kraji, k úpravám jízdních řádů autobusových linek i některých spojů železniční osobní dopravy. Většina změn se týká nově vyhlášeného státního svátku – Velkého pátku, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

Velký pátek letos připadne na 25. března.

Od 28. února zároveň zaznamenala veřejná linková doprava na území Zlínského kraje ještě jednu významnou změnu. Ukončen byl provoz původního autobusového nádraží v Uherském Brodě a v plném režimu začal fungovat nový dopravní terminál nacházející se přímo u železniční stanice. Jedním z partnerů vybudování nového dopravního terminálu byl také Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED ZK), obchodní společnost založená Zlínským krajem. Informace o změnách odjezdových stanovišť v Uherském Brodě je možno získat v informačním centru dopravce.

Další důležitou informací je, že v průběhu roku 2016 se na území Zlínského kraje plánuje několik úplných uzavírek a oprav železničních tratí, při kterých bude zavedena náhradní autobusová doprava.

„Aktuální jízdní řády i informace o plánovaných výlukách jsou k dispozici na stránkách www.koved.cz, případně na vyhledávači IDOS,“ řekl Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x