Oslavy uherskobrodské ZUŠ vyvrcholí velkým koncertem

UHERSKÝ BROD - Základní umělecká škola v Uherském Brodě si letos připomíná 70 let od svého založení. Oslavy vyvrcholí velkým Slavnostním koncertem, serveru Zlin.cz to uvedla za uherskobrodskou radnici Markéta Švehlíková.

Květnové oslavy začaly výstavou ve foyer Domu kultury, která mapovala historii školy. Ředitelka Hana Mahdalová seznámila návštěvníky vernisáže s tím, co předcházelo založení školy, vzpomněla její začátky i provázanost s Pěveckým sborem Dvořák (který si letos rovněž připomíná 70 let od svého založení). Vernisáž hudebně doprovodilo žákovské trio ve složení Michaela Fojtíková a Marika Mahdalová (housle) a Kateřina Strommerová (klavír), které získalo v krajském kole soutěže v oboru smyčcových nástrojů první místo. Výstavu si lidé mohou prohlédnout do konce měsíce května.

Druhá vernisáž nazvaná Děti a divadlo v Uherském Brodě začala uplynulý pátek. Patronkou výstavy je herečka Slováckého divadla Jitka Josková, která první krůčky k divadlu udělala právě v literárně-dramatickém oboru brodské ZUŠky. „Výstava je koncipována jako pocta učitelům a dětem,“ upřesnila Švehlíková s tím, že vyvrcholením oslav bude Slavnostní koncert, který se uskuteční v pátek 27. května v 18.00 hodin ve velkém sále Domu kultury. Předcházet mu bude veřejná generální zkouška v sobotu 21. května od 9.00 do 12.00 hodin.