Ski areál Razula zahájí v sobotu lyžařskou sezonu

VELKÉ KARLOVICE – Příznivci lyžování mohou od soboty zavítat na svah ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích, který zahájí sezonu. Vleky se rozjedou na hlavní sjezdovce Razula a také na sjezdovce Horal u hotelu Horal, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice Martina Žáčková.

Díky příznivým podmínkám začíná sezona téměř o měsíc dřív než minulou zimu. „Vleky pojedou v sobotu 10. i neděli 11. prosince od 9:00 do 16:00. Sjezdovka Horal bude v provozu celá, Razula ve spodní části v délce zhruba 400 metrů. Lyžujeme za mimosezonní ceny a k dispozici bude už také lyžařská škola,“ uvedl šéf ski areálu Luboš Sušila.

Velké Karlovice jsou pod sněhem od konce minulého týdne. „Během dvou dnů napadlo až půl metru přírodního sněhu. Díky tomu jsou v obci v provozu běžkařské stopy. Aktuálně je upraveno šest tras v údolí a také hřebenovka mezi Kohútkou a Kasárnami,“ dodala Žáčková.

Podle vlekařů však dostatek přírodního sněhu automaticky neznamená, že se dá hned lyžovat v plném rozsahu. „Sjezdovku Razula se například chystají otevřít v celé kilometrové délce až poté, co vyrobí dostatek technického sněhu a budou ho moct kvalitně upravit i v horní části, která je strmá,“ objasnila Žáčková.

Není to jen tak. „Když přírodní sníh na sjezdovkách upravíte rolbou, stlačíte jej z 30 centimetrů na 15. Při první oblevě nebo teplejším větru je vše hned pryč. Pro nás je na začátku sezóny důležitější, když mrzne a můžeme zasněžovat, abychom si vytvořili trvalý základ, který se v ideálním případě smíchá s přírodním sněhem. Technický sníh je mnohem trvanlivější a kvalitně připravená sjezdovka přečká klidně i týdenní oblevu,“ vysvětlil Sušila.

Doplnil, že pokud budou podmínky příznivé jako dosud, bude se ve všedních dnech pokračovat v zasněžování. „Chceme být maximálně připravení o vánočních svátcích, kdy přijíždějí na vánoční pobyty hosté hotelů našeho Resortu Valachy a lyžaři využívají svátečního volna k výletům na hory,“ dodal Sušila.

Ski areál Razula je součástí karlovického Resortu Valachy. Tvoří ho tři sjezdovky různé délky a náročnosti s dětským parkem, snowtubingem, půjčovnou a lyžařskou školou v karlovickém údolí Léskové. Na hlavní sezónu areál chystá řadu doprovodných akcí, mimo jiné závody pro děti, testování lyží, Valentýnské lyžování za hubičku nebo Maškarní lyžovačku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x