Když Ivana Trumpová chodila ve Zlíně do školy. Vzpomínání mírně vánoční

ZLÍN - Vánoční čas. Proč nevyužít k rozjímání a také k pěkným a v tomto případě mimořádně zajímavým vzpomínkám. Jarmila Trávníčková ze Zlína je pozoruhodná na vícero způsobů. Mimo jiné i proto, že chodila před lety celých devět roků do jedné třídy s jistou Ivankou Zelníčkovou, kterou dnes zná celý svět jako Ivanu Trumpovou.

Obě holčičky, tmavovláska! Ivana i blondýnka Jarmila, tehdy Vranečková, se dobře učily. „Ve sportu jsme se trošku lišily. Já jsem byla na sáňkování na kopečku u nás ve městě, Ivanka jezdila s rodiči na chatu lyžovat. Možná i proto měla krásnou postavu. Byla cílevědomá, chytrá a moc hezká,“ vybavuje si Jarmila.

Nejen Ivana se později věnovala modelingu a předvádění modelů jako manekýna.

„Já totiž také. To už se ale naše cesty rozešly, Ivanka zamířila do Prahy na studia a pak i do velkého světa v Americe, já jsem zůstala tady. Vystudovala jsem stavební průmyslovku, ale snad jsem na pódiích taky něco dokázala,“ vrací se do sedmdesátých let pořád velmi elegantní paní Jarmila.

„Ivana měla oba rodiče docela zajímavé, maminka byla velice hezká a elegantní, ale my holky jsme jí tak trochu záviděly spíše tatínka. Účastnil se totiž celé řady akcí ve škole, vždycky byl usměvavý a velký sportovec a to nám imponovalo,“ vypráví Jarmila. 

Otec Ivany Miloš Zelníček předčasně zemřel v roce 1990 a na jeho pohřeb dorazil do Zlína i tehdejší manžel Ivany Donald Trump, který za pár dnů nastoupí do funkce amerického prezidenta.

A ještě jednu historku přidá paní Trávníčková. „Ivana jezdila hrozně ráda na babetě. Jednou jí došel benzín a neměla zrovna peníze. Moc ráda jsem jí pomohla, ona studovala, já už pracovala, už nějak nebyl čas, aby mi těch pár korun vrátila, ale stalo se to moc rádo,“ směje se Jarmila.

Tu by přímo potěšilo, kdyby se její dávná spolužačka stala americkou velvyslankyní v Česku. „Proč ne, je zkušená, má veliké zkušenosti z podnikání, věřím, že by vedle celé republiky z jejího postu profitoval i sám Zlín.“

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’42247′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚1357‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚42247‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x