Zlínská nemocnice znovu zprovozní část uzavřených lůžek LDN

ZLÍN – Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně v pondělí v 7. etáži budovy léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) znovu zprovozní 16 lůžek, která uzavřela letos v únoru kvůli nedostatku personálu. Bude chtít zprovoznit dalších 21 lůžek, které uzavřela loni, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Znovuotevření je jednou z priorit krizového managementu, který nedávno do nemocnice nastoupil poté, co kraj jako zřizovatel nemocnice odvolal předchozí vedení. „V polovině srpna loňského roku byl z důvodu nedostatku personálu uzavřen 9. pavilon s 21 lůžky. Od letošního února potom dalších 16 lůžek v sedmé etáži budovy LDN. Celkem tedy 37 lůžek. Pokud by v tomto počtu lůžka nefungovala celý rok, nemocnice by přišla o 18 milionů korun,“ uvedla Lipovská.

Problémy jsou s personálem. „Nelékařský zdravotnický personál na pracovním trhu momentálně chybí. Požádali jsme proto o spolupráci sestry a sanitáře z jiných oddělení nemocnice. Díky tomu můžeme znovu otevřít prvních 16 lůžek,“ uvedl Petr Sládek, člen představenstva Krajské nemocnice T. Bati, který je zároveň předsedou představenstva Uherskohradišťské nemocnice.

Dodal, že snahou je co nejdříve zprovoznit i zbylých 21 lůžek. Rychlou reakci nového managementu nemocnice na vzniklou situaci uvítal i primář gerontologického centra nemocnice Milan Forejtar. „Samozřejmě je to pro nás velmi důležité. Znovuotevřením lůžek LDN mimo jiné uvolňujeme kapacitu akutním oddělením, která jsou na nás částečně závislá,“ uzavřel Forejtar.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x