Malé pacienty v Uherskohradišťské nemocnici pobavil Čtyřlístek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po roce se znovu uskutečnila na dětském oddělení Uherskohradišťské nemocnice Noc s Andersenem. Tentokrát malé pacienty přišel pobavit Čtyřlístek, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Děti v nemocnici nemohou ponocovat, a tak se Noc s Andersenem uskutečnila v odpoledních hodinách. Letošní Noc s Andersenem je věnovaná známým komiksovým příběhům Čtyřlístku, tedy čtveřici Pinďa, Bobík, Myšpulín a Fifinka. Známá zvířátka zamířila také za malými pacienty, stejně jako vzácná návštěva, syn kreslíře, výtvarníka a autora Čtyřlístku Vít Němeček s manželkou. Oba pokračují v rodinné tradici a pracují v nakladatelství Čtyřlístek.

„Ani si neumím představit, že by to bylo jinak. Se Čtyřlístkem jsem vyrostl a musím říct, že mě ty čtyři postavičky nikdy nepřestaly bavit. My jsme jako rodina v dobrém slova smyslu těmi příběhy postižení, říkám tomu diagnóza Čtyřlístek,“ konstatoval s úsměvem Vít Němeček.

Do nemocnice zavítaly také obě zakladatelky akce, uherskohradišťské knihovnice Miroslava Čápová a Hana Hanáčková. Hospitalizovaným dětem četly jeden z příběhů Čtyřlístku a poté jim rozdaly dárky.

Noc s Andersenem se letos na dětském oddělení Uherskohradišťské nemocnice uskutečnila už podvanácté. „Jsme rádi, že jsme pravidelnou součástí Noci s Andersenem. Kromě kvalitní zdravotnické péče chceme myslet i na to, aby se hospitalizované děti bavily a vzdělávaly,“ uvedl primář dětského oddělení Jan Petrželka a dodal, že podobné akce mohou přispět i ke zmírnění zdravotních potíží nemocných dětí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x