Medové odpoledne nabídne na Zlínsku košt medů i včelí tombolu

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ - Ve Štítné nad Vláří se v sobotu 4. listopadu uskuteční 13. ročník oblíbené akce Medové odpoledne. Serveru Zlin.cz to za pořadatele uvedl Alois Tarabus, předseda Spolku včelařů ve Štítné nad Vláří.

Akce začne v tamním Kulturním domě od 14.00 hodin. „Návštěvníci se mohou těšit na košt medů, medoviny i slivovice, pečení a zdobení perníčků, výstavu včelařských potřeb, zahrádkářských výpěstků a především na včelí tombolu a bohatý doprovodný program s cimbálovou muzikou,“ upřesnil Tarabus.

Nosným programem Medového odpoledne je i letos výstava nejrůznějších zahrádkářských výpěstků a včelařských produktů. Lidé ale také budou moct ochutnat a porovnat jednotlivé druhy medů (květový, akátový, lípový, lesní, pastovaný a jiné), různé druhy medoviny, ale i ostatní včelí produkty. Velký zájem je rovněž o ochutnávku soutěžních vzorků slivovic. Součástí akce Medové odpoledne je totiž také soutěž o nejlepší med a nejlepší trnkovou slivovici.

„Příjemným překvapením a zábavou pak jistě bude i včelí tombola obsahující přírodní a včelí produkty. S velkým úspěchem se jistě setká letošní novinka – živé včely ve skleněném úle, nebo tradiční výroba svíček z včelího vosku. K vidění bude výstavka medového pečiva a k vlastnoručnímu nazdobení budou připraveny napečené perníčky,“ poznamenal Tarabus.

Už tradičně vystoupí se svým programem děti z mateřské školy ze Štítné nad Vláří a taneční soubor Javorníček. Ve 14.30 hodin pak budou slavnostně vyhlášeni vítězové soutěže o nejlepší med a slivovici a také budou oceněna nejlepší výtvarná díla školáků ze Základní školy Gabry a Málinky, kteří k akci přispějí svými tematickými díly. K příjemnějšímu pobavení bude návštěvníků po celé odpoledne hrát cimbálová muzika Klobučan.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x