Kraj půjčí muzeu na rekonstrukci budov a expozic přes 10 milionů korun

KROMĚŘÍŽSKO - Zlínský kraj se rozhodl dotovat probíhající rekonstrukci kroměřížského muzea. To je návštěvníkům i přes stavební práce otevřeno, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Rada Zlínského kraje schválila poskytnutí investičního příspěvku ve výši 1 372 000 korun příspěvkové organizaci Muzeum Kroměřížska na realizaci pokračující revitalizace budov a expozic. Zároveň Rada žádá Zastupitelstvo, aby na svém prosincovém zasedání muzeu schválilo poskytnutí návratné finanční výpomoci ve výši 10 109 000 korun na třetí etapu tohoto projektu v příštím roce. Tyto peníze budou do rozpočtu Zlínského kraje vráceny, jakmile přijdou evropské dotace, respektive peníze z Integrovaného regionálního operačního programu.

„Muzeum Kroměřížska má za sebou první dvě etapy postupné obnovy hlavní budovy včetně modernizace expozic na Velkém náměstí. Na začátku roku 2019 bude zahájena třetí etapa tohoto rozsáhlého projektu v celkové hodnotě 44 milionů, kterým se významně zvýší komfort pro návštěvníky této krajské kulturní organizace,“ řekl radní Miroslav Kašný, zodpovědný za kulturu, památkovou péči, spolupráci s církvemi, mládež a sport.

Ačkoliv v muzeu postupně probíhají stavební práce, provoz je zajištěn tak, aby návštěvníkům průběžně nabízel zajímavý program a poskytoval i v podmínkách rekonstrukce základní pohodlí. K tomu přispívá již nově vybudované sociální zařízení, bezbariérový přístup nebo odpočinková zóna na nádvoří.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x