KAM VYRAZIT TENTO TÝDEN: I tento týden si můžete zpestřit lákavými akcemi v různých koutech Zlínského kraje

ZLÍNSKÝ KRAJ - Přednášky, chrámový koncert v Bystřici pod Hostýnem, jubilejní výročí Muzea J. A. Komenského v Uherském Brodu nebo koncert Hany a Petra Ulrychových se skupinou Javory v Kroměříži. Tento týden si přijdou na své všichni, kdo mají rádi sport, hudbu i zajímavé přednášky.

Vsetínská galerie V Podchodí zve až do neděle 25. 11. na výstavu fotografa Jadrana Šetlíka, známého především díky svým portrétům významných osobností, jako například Tomáše Bati, Václava Havla, Karla Gota, kardinála Miloslava Vlka, Bohdana Pomahače a spoustu dalších. Na přednášku cestovatele Ladislava Zibura můžete vyrazit do Kroměříže ve středu 21. 11. Jeho povídání bude zaměřeno na putování po Arménii, Gruzii a Náhorním Karabahem, začátek od 19.00.

Ve čtvrtek 22. 11. se v kostele sv. Jiljí v Bystřici pod Hostýnem rozezní Chrámový koncert, který bude začínat od 18.00. Vystoupí zde žáci a učitelé místní ZUŠ.

Muzeum J. A. Komenského v Uherském Brodu čeká v pátek 23. 11. významné výročí. Připomene 120. výročí od svého založení. Přednáška Radka Tomečka nabídne od 17.00 i unikátní archivní materiál k tomuto jubileu.

O víkendu svůj svátek oslaví Kateřina. Na počest tohoto dne bude v sobotu 24. 11. v Uherském Brodu pořádán již 13. ročník Kateřinského jarmarku. Zahájen bude v 9 hodin hudební produkcí a na závěr v 17.00 bude rozsvěcení Vánočního stromu na Masarykově náměstí. V sobotu 24. 11. v Uherském Hradišti, v tělocvičně gymnázia, Acropolic cup pořádá soutěž v aerobiku od 7.45. Významné poutní místo Velehrad se v sobotu 24. 11. stane místem druhé Literární pouti. Ta bude tentokrát věnována životu a odkazu básníka, dramatika a překladatele Václava Renče. V Bílých Karpatech ve Dvoraně ve Stráni se v sobotu 24. 11. na tradiční kateřinské setkání sjedou harmonikáři a heligonáři. V Muzeu Bojkovska v Bojkovicích až do 31. 12. je ke zhlédnutí výstava Vojenské památníky a hřbitovy Dušana Jurkoviče. Ta přibližuje méně známou tvorbu tohoto slovenského „básníka dřeva“ proslaveného např. stavbami na Pustevnách nebo v Luhačovicích.

V sobotu od 19.00 zve Alternativa ve Zlíně na Minifestival ekologického zemědělství. Ten nese podtitul Ekologické zemědělství v obrazech, slovech a chutích.

V neděli 25. 11. se můžete těšit na koncert Hany a Petra Ulrychových s kapelou Javory v Domě kultury v Kroměříži. Zazní zde nejen největší hity z přebohaté hudební historie skupiny, ale i písně, které navodí příjemnou předvánoční atmosféru. Začátek od 19.00.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x