Děti ze zlínského stacionáře dostaly 300 tisíc na rehabilitační pomůcky

ZLÍN – Rehabilitační stacionář Zlín dostal šek v hodnotě 300 tisíc korun. Použije je na rehabilitační pomůcky pro děti, řekla serveru Zlin.cz Irena Orságová z tiskového oddělení zlínského magistrátu.

Stacionář získal výtěžek z charitativního projektu Dejme úsměv dětem od nadace Naše Dítě a společnosti Rossmann. „V průběhu prvního zářijového týdne měli zákazníci letos už podeváté možnost přijít do jakékoli prodejny Rossmann a nakoupit výrobky označené logem kampaně Dejme úsměv dětem. Celá částka z jejich nákupu kromě DPH pak putovala na konto nadace, která peníze přerozdělila tam, kde to bylo potřeba,“ vysvětlila Orságová.

Společnost má z vybraných peněz radost. „Považujeme to za velký úspěch a moc bychom chtěli poděkovat zejména našim zákazníkům, kteří opět ukázali, že jim osudy druhých nejsou lhostejné,“ sdělila mluvčí společnosti Olga Stanley.

Rehabilitační stacionář Zlín peníze použije na nákup rehabilitačních pomůcek pro své dětské klienty, kteří mají různé zdravotní problémy, nejčastěji s kombinovaným postižením, jako je dětská obrna, chromozomální poruchy, epileptické syndromy a poúrazové stavy. „Těch pomůcek, které my potřebujeme, je opravdu hodně. Z běžného provozu bychom je nemohli vůbec zakoupit nebo by to trvalo léta. Pořídíme pomůcky určené přímo k individuální fyzioterapii dětí. Například pomůcky Bobles, Bobath válce, Bobath klíny, pomůcky firmy Airex, Vojtův rehabilitační stůl, míč, trampolínu a další, které rozvíjejí pohybové dovednosti dětí,“ přiblížila vedoucí stacionáře Romana Ságnerová.

Pomůcky pomohou dětem zlepšit kvalitu života. „Mimo to zakoupíme i další věci patřící do kategorie pomůcek přispívajících k rozvoji samostatnosti a soběstačnosti dětí, a to adaptované kuchyňské náčiní, sedačku, výškově nastavitelné židle a stupínky a také polohovací matrace pro děti s nejtěžším pohybovým postižením,“ dodala Ságnerová.

Rehabilitační stacionář ve Zlíně je zdravotnické zařízení, které poskytuje ošetřovatelskou, rehabilitační, poradenskou, preventivní a výchovně-vzdělávací péči dětem do 16 let s mentálním, tělesným nebo kombinovaným postižením. Dále také dětem s poruchou autistického spektra, sociálně či jiným způsobem znevýhodněným nebo obtížně zařaditelným dětem v běžném předškolním vzdělávání.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x