Oprava silnice v Soběsukách vyšla na více než 10 milionů korun

SOBĚSUKY - Rekonstrukce čtyřsetmetrového průjezdního úseku silnice III. třídy v Soběsukách-Milovicích na Kroměřížsku byla úspěšně dokončena. Zlínský kraj vynaložil na tuto opravu 10,6 milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedl za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Opravy se dočkala silnice III/43227 v intravilánu obce Soběsuky – místní části Milovice. Rekonstruovaný úsek je dlouhý 397 metrů.

„V části úseku byla provedena kompletní výměna konstrukce vozovky včetně sanace zemní pláně. V další části úseku byla provedena oboustranná výměna konstrukce vozovky v šířce cca 1 metr vždy od okraje vozovky včetně sanace pláně a na zbývající části šířky vozovky byl položen nový kryt z asfaltového betonu. Šířka komunikace je sjednocena na šest metrů mezi zvýšenými obrubami, s rozšířením ve směrových obloucích. Podélný profil přibližně kopíruje původní stav. Vozovka je lemována betonovými obrubníky s převýšením 120 milimetrů. Odvodnění komunikace je zajištěno podélným a příčným spádem do původních i nových dešťových vpustí, horské vpusti a drenážní roury. Původní příkop v koncovém úseku stavby byl nahrazen odvodňovacím žlabem,“ upřesnil Cekota s tím, že podle samostatné projektové dokumentace zajišťované obcí Soběsuky zde byl vybudován také zastávkový pruh osobní linkové dopravy.

Konečná cena za tuto zakázku činí 10,648 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba byla financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce byly zahájeny letos 2. července.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x